دیبرا لاینز؛ نماینده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان در نشست شورای امنیت این سازمان گفت که شاخه خرسان داعش تقریبا در تمام ولایات افغانستان حضور دارد و به طور فزایندهای فعال است.
دیبرا لاینز روز چهارشنبه (۲۶ عقرب/آبان) در سخنرانی خود گفت که یکی دیگر از تحولات منفی عمده ناتوانی طالبان در جلوگیری از گسترش داعش بوده است.
خانم لاینز بیان کرد که داعش که زمانی محدود به چند ولایت و کابل بود، اما به گفته او، اکنون به نظر میرسد که تقریباً در تمام ولایات حضور دارد و به طور فزایندهای فعال است.
او افزود که تعداد حملات داعش از سال گذشته تا امسال به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
لاینز گفت که داعش به هدف قرار دادن جوامع شیعه ادامه میدهد.
او بیان کرد که طالبان اصرار دارند که کارزاری را علیه داعش به راه انداختهاند؛ اما این کارزار از جهتی نگران کننده است که به نظر میرسد طالبان به شدت به بازداشتهای غیرقانونی و کشتار مظنونان داعش متکی است.
این اظهارات ساعاتی پس از وقوع دو انفجار در غرب کابل شده که داعش مسئولیت آن را به عهده گرفتهاست.
منطقه غرب شهر کابل عصر روز چهارشنبه ( ۲۶ عقرب/آبان) گواه دو انفجار پیهم در فاصله چند دقیقه بود.
انفجار نخست حوالی ساعت سه بعد از ظهر در ساحه نقاش منطقه دشت برچی از مربوطات ناحیه سیزدهم شهر کابل یک موتر شهری نوع تونس را هدف قرار داد.
به گفته سعید خوستی؛ سخنگوی وزارت داخله طالبان، در این انفجار یک تن کشته و شش تن دیگر بهشمول سه زن زخمی شدهاند.
شبکه الجزیره تلفات انفجار نخست را چهار کشته و دو زخمی گزارش دادهاست.
دومین انفجار نیز دقایقی بعد از آن در نزدیکی چهارراهی شهید از مربوطات حوزه سوم امنیتی شهر کابل رخ دادهاست.
منابع در مورد تلفات انفجار دوم چیزی نگفتهاند.
این در حالی است که روز شنبه هفته جاری نیز غرب کابل شاهد یک انفجار بود که در آن یک موتر نوع تونس هدف قرار گرفت و شش کشته برجا گذاشت.
گروه داعش مسئولیت آن انفجار را هم پذیرفته بود.
با این حال طالبان میگویند، داعش در افغانستان حضور فزیکی ندارد و تهدیدی جدی نیست.
نماینده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان در نشست شورای امنیت این سازمان با اشاره به بحران بشری در افغانستان هشدار داد که این کشور در آستانه یک فاجعه انسانی قرار دارد.
او گفت که اقتصاد افغانستان درحال فروپاشی است که میتواند، خطر افراط گرایی را افزایش می دهد.
به گزارش آسوشیتدپرس، نماینده ویژه سازمان ملل بیان کرد که این سازمان پیش بینی میکند ۶۰ درصد از جمعیت ۳۸ میلیونی افغانستان با بحران گرسنگی روبرو باشند، وضعیتی که احتمالا با رسیدن سرما بدتر خواهد شد.
به گفته او، براساس تخمینها تولید ناخالص ملی افغانستان ۴۰ درصد کاهش خواهد یافت.
او به شورای امنیت سازمان ملل گفت که بروز یک فاجعه انسانی «قابل پیشگیری» است چون علت اصلی آن تحریم های مالی علیه طالبان است که روز ۱۵ اگوست کابل را تسخیر کرد.
خانم لیونز گفت که تحریم ها «نظام بانکی را فلج کرده و بر همه بخش های اقتصاد اثر گذاشته است.»
۹ میلیارد دالر ذخیره بانک مرکزی افغانستان که بیشتر آن در امریکا نگاهداری می شود بعد از فروپاشی دولت افغانستان مسدود شده است. افغانستان همچنین قرار بود در روز ۲۳ اگوست ۴۵۰ میلیون دالر از صندوق بین المللی پول دریافت کند اما این سازمان به دلیل «فقدان شفافیت» درباره دولت تازه مانع آن شد.
خانم لیونز گفت که «فلج شدن بخش بانکی باعث حرکت بیشتر سیستم مالی به سوی مبادله بی حساب و بی ضابطه مبادله غیررسمی پول" خواهد شد که "فقط تروریسم، قاچاق انسان و مواد مخدر را بیش از پیش تسهیل خواهد کرد.»
او گفت: «این معضلات ابتدا گریبانگیر افغانستان خواهد شد. بعد کل منطقه را درگیر خواهد کرد.»
او جامعه جهانی را ترغیب کرد راه هایی برای ارائه حمایت مالی از مردم افغانستان پیدا کنند؛ مردمی که «احساس می کنند به حال خود رها و فراموش شده اند و در واقع گرفتار مکافاتی شده اند که خود مسبب آن نیستند» و افزود تنها گذاشتن آنها «اشتباهی تاریخی خواهد بود.»
فرستاده سازمان ملل از جامعه جهانی خواست راه هایی برای تامین حقوق کارکنان بخش بهداشت، آموزگاران و امدادرسان ها پیدا کنند چون کمک های انساندوستانه کافی نیست.
او به اعضای شورای امنیت اطمینان داد که سازمان ملل از هیچ تلاشی برای اطمینان از اینکه منابع تامین شده به دست طالبان نخواهد رسید فروگذار نخواهد کرد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/23958
تگ ها: